Toegankelijkheid

IRM besteedt veel aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid. De overheidspartners streven ernaar om alle informatie op www.bouwplaatsirm.nl zo aan te bieden dat iedereen deze kan vinden, gebruiken en bekijken.

Toegankelijkheidsverklaring

Iedereen moet websites van de overheid gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. Deze website, die 10 november 2020 is gelanceerd, voldoet voor een belangrijk deel aan de gestelde eisen voor digitale toegankelijkheid, zoals beschreven op www.digitoegankelijk.nl. Voor een volledige check en de puntjes op de i hebben we een toegankelijkheidsverklaring aangevraagd. Onze toegankelijkheidsverklaring is gepubliceerd en de actuele status is in te zien via de onderstaande link:

https://www.toegankelijkheidsverklaring.nl/register/8183

Wij blijven werken aan bouwplaatsirm.nl om de website zo toegankelijk mogelijk te maken, zodra er aanpassingen zijn die ervoor zorgen dat de website een hoger toegankelijkheidslabel heeft, passen we dit aan in het toegankelijkheidsregister.

Uitzonderingen

Er zijn situaties waarin we mogelijk helaas niet (volledig) kunnen voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Enkele voorbeelden:

  • Video's en documenten die we voor korte tijd op deze website plaatsen voldoen mogelijk niet altijd aan alle richtlijnen.
  • Video’s met een actuele nieuwswaarde plaatsen we direct. Hierbij wachten we niet met publiceren totdat ze aan de richtlijnen voldoen. We zorgen ervoor dat we dit soort video's vervangen door een video die wel voldoet aan de richtlijnen, mits de video voor langere duur gepubliceerd blijft.
  • Documenten en video's die we hebben gemaakt vóór 23 september 2020 (toen de nieuwe wetgeving over digitale toegankelijkheid in werking trad) passen we niet met terugwerkende kracht aan.

Meld een toegankelijkheidsprobleem

Loop je tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via info@bouwplaatsirm.nl. Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging. Daarna informeren we je over de voortgang van de behandeling van je melding en de uitkomst.

Niet tevreden?

Ben je niet tevreden met de manier waarop je melding is behandeld? Wij horen dit natuurlijk graag van je via info@bouwplaatsirm.nl zodat we hiervan kunnen leren en onze processen kunnen blijven verbeteren. Wil je een formele klacht indienen dan kan dit bij de nationale ombudsman.