Voorkeursalternatief

Aan de hand van de informatie uit het MER en de MKBA en de reacties uit de bestuurlijk en maatschappelijke omgeving wordt een voorkeursalternatief afgeleid uit de kansrijke alternatieven. Dit voorkeursalternatief wordt onze gezamenlijke visie op het rivierengebied van de toekomst.

Status: nog niet gestart

Waarom een Voorkeursalternatief?

De kansrijke alternatieven zijn opgebouwd uit verschillende mogelijke maatregelen in het rivierengebied. In het MER en de MBKA onderzoeken we de milieueffecten en de kosten en baten van deze alternatieven. Samen met de bestuurlijke en maatschappelijke omgeving zullen we vervolgens keuzes maken over de toekomstige bodemligging en afvoercapaciteit van de rivier en de wijze waarop we dit, met welke maatregelen, kunnen realiseren. Het voorkeursalternatief bestaat waarschijnlijk uit een combinatie van maatregelen uit de kansrijke alternatieven.

Het voorkeursalternatief wordt uiteindelijk vertaald in het Programma onder de Omgevingswet (PoW) .

Inbreng voor het Voorkeursalternatief

De notitie Kansrijke Oplossingsrichtingen (NKA), Het Milieueffectrapport (MER) en de Maatschappelijke kosten Baten Analyse (MKBA)  vormen het vertrekpunt voor het opstellen van het Voorkeursalternatief.

Globale planning

Eerste kwartaal 2023

 Start samenstellen voorkeursalternatief

Derde kwartaal 2023

Vaststellen voorkeursalternatief

Deze planning is onder voorbehoud.

Bouwstappen

De bouwstappen om de komen tot het voorkeursalternatief zijn nog niet uitgewerkt. Eind 2021 wanneer de kansrijke alternatieven bekend zijn zal hier meer duidelijkheid over komen.

Impressie opbrengst samen bouwen

Hier vind je op hoofdlijnen inzichten en conclusies uit het gezamenlijke bouwproces wanneer dit beschikbaar is.

Nieuwsarchief VKA

Op dit moment zijn er nog geen nieuwsberichten

Documenten VKA

Neem contact op

Welkom bij onze BouwplaatsIRM
Laat hier jouw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op